🎁 Magazine cu campanii și reduceri partenere BF.ro!

23 și 24 iunie 2024 sunt zile libere legale, iar mulți se întreabă dacă magazinele au program diferit în aceste zile. Iată ce trebuie să știi despre programul de funcționare al magazinelor și mall-urilor de Rusalii. Pe 23 și 24 iunie, majoritatea instituțiilor bancare și alte organizații vor fi închise, însă magazinele și mall-urile vor avea un program special.

Programul magazinelor și mall-urilor pe 23 iunie 2024

Programul magazinelor și mall-urilor pe 23 iunie 2024

Prima zi de Rusalii, 23 iunie, cade duminică în 2024. În această zi, magazinele și mall-urile vor funcționa conform programului de weekend, deci vor fi deschise. De obicei, programul variază, dar majoritatea centrelor comerciale vor fi deschise între orele 10:00 și 22:00.

Programul magazinelor și mall-urilor pe 24 iunie 2024

Luni, 24 iunie, a doua zi de Rusalii, centrele comerciale și marile magazine vor funcționa după programul obișnuit de lucru. Acest lucru înseamnă că, în majoritatea cazurilor, vor fi deschise între orele 10:00 și 22:00, similar cu orice altă zi lucrătoare.

Este important să verifici programul specific al magazinului sau mall-ului pe care intenționezi să-l vizitezi, deoarece pot exista variații în funcție de locație. Verifică însă programul specific al locației pe care dorești să o vizitezi pentru a evita orice neplăceri, folosind Google Maps.

Alte informații utile

  • Programul băncilor: Băncile vor fi închise pe 23 și 24 iunie.
  • Poșta Română: Oficiile poștale vor avea program redus sau vor fi închise în aceste zile.
  • Zile libere legale în 2024: Până la sfârșitul anului, angajații mai beneficiază de încă nouă zile libere legale, inclusiv Adormirea Maicii Domnului pe 15 august și Crăciunul pe 25 și 26 decembrie.

Dan Ostahie (CEO-ul Altex) și Real Estate S.R.L. au achiziționat Porsche Bank: Noua denumire va fi Credex Bank

Tranzacția Porsche Bank finalizată de Dan Ostahie și Real Estate S.R.L., aprobată de BNR

Tranzacția Porsche Bank finalizată de Dan Ostahie și Real Estate S.R.L., aprobată de BNR

Fondatorul Altex, Dan Ostahie, a achiziționat Porsche Bank împreună cu societatea Real Estate S.R.L., tranzacția fiind aprobată de Banca Națională a României (BNR). Ostahie deține 90,10% din participații, iar Real Estate S.R.L. 9,89%. Noua denumire a băncii va fi Credex Bank, marca „Porsche Bank” nefiind transferată.

Tranzacția se va finaliza până la sfârșitul lunii iulie 2024, banca rămânând operațională pe toată perioada. Consiliul Concurenței a avizat operațiunea în vara anului 2022, constatând că nu există obstacole semnificative în calea concurenței pe piața românească.

Dan Ostahie (CEO-ul Altex) și Real Estate S.R.L. au achiziționat Porsche Bank: Noua denumire va fi Credex Bank

Dan Ostahie, în vârstă de 56 de ani, are o avere estimată la 1,8 miliarde de lei și este plasat pe locul 15 în topul Forbes România. El controlează Grupul Altex, care include retail, servicii IT, producție și distribuție de produse electro-IT&C, service, servicii financiare nebancare, transport, automotive și imobiliare. Ostahie are participații în numeroase companii, inclusiv Altex Logistic & Distribution și Despec International.

Ostahie și-a început cariera antreprenorială în 1992, cu deschiderea primului magazin Altex în Piatra Neamț, extinzându-se ulterior la nivel național. 

Via: Adevărul


Peste 10 milioane de români accesează platformele chinezești; Temu depășește AliExpress și Shein

Platformele chinezești de eCommerce cresc în România: Temu depășește AliExpress și Shein

Temu preia conducerea în eCommerce-ul românesc; AliExpress și Shein urmează aproape

Peste 10 milioane de români au accesat în ultima lună platformele chinezești de eCommerce Temu, AliExpress și Shein, conform datelor prezentate de Mihai Vinatoru, co-fondator și CEO al DWF. Aceasta reprezintă o creștere substanțială față de anul trecut, când cele trei platforme cumulate atrăgeau aproape 4 milioane de vizite, și față de acum doi ani, când traficul era sub 2 milioane. În contrast, traficul celui mai mare magazin online din România a scăzut cu 6 milioane de vizite în luna mai comparativ cu anul precedent, de la 32 milioane la 26 milioane, conform SimilarWeb PRO.

Evoluția traficului lunar pentru AliExpress, Temu și Shein în România

Evoluția traficului lunar pentru AliExpress, Temu și Shein

În ultimele trei luni, Temu, AliExpress și Shein au atras peste 4 milioane de clicuri plătite prin intermediul platformelor de advertising, cum ar fi Google și Meta. Aceasta reprezintă o creștere notabilă față de aceeași perioadă a anului trecut, când traficul plătit era sub 1,5 milioane de vizite.

Conform unei analize realizate de DWF folosind instrumente precum SimilarWeb PRO, Ahrefs, Google Keyword Planner și DataForSEO API, s-au evaluat peste 930 de site-uri din România. Acest demers este considerat cel mai amplu proiect independent de analiză a pieței locale din ultimul an, concentrându-se pe evoluția digitală. În săptămânile următoare, DWF va publica date suplimentare, inclusiv analize detaliate pe diferite domenii de activitate.

Schimbare în comportamentul de consum al românilor

Creșterea spectaculoasă a platformelor chinezești de eCommerce în România sugerează o schimbare majoră în comportamentul de consum al românilor. Campaniile de marketing agresive și prețurile competitive sunt factori cheie care au contribuit la această creștere. Este evident că platformele chinezești investesc masiv în publicitate pentru a atrage noi clienți și pentru a-și crește cota de piață.

Via: mobilissimo.ro